Tässä kuitenkin nyt siis esittelyvuorossa Kuningatarkakku.
Tämä on tehty 24 cm irtopohjavuokaan.
Pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g margariinia
Kuningatarmousse:
1 dl Valion vanhan ajan vaniljakastike
2 prk Valion Kuningatar-maustettua rahkaa
4 kpl liivatelehtiä (+tilkkanen sekamehua johon liivatelehdet sulatetaan)
sokeria maun mukaan
Marjakiille:
mansikoita
vadelmia
mustaherukoita
hyytelösokeri (katso valmistus purnukan kyljestä)
- Moukaroi keksit ja sekoita sulatetun margariinin kanssa. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi. Laita vuoka kylmään.
- Pistä liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
- Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita siihen sitten rahkat.
- Lämmitä mehua johon sekoitat pehmenneet liivatelehdet. Lisää liivatemehuseos kuningatarmousseen ja...
- ...Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintää kahdeksi tunniksi.
- Asettele marjat kivannäköisesti hyytyneen kakun päälle
- Valmista hyytelösokerista kiille ja valuta marjojen päälle varovasti
- Anna hyytyä
- Keitä tsufeet ja nauti!
1 kommentti:
onnea blogisynttäreistä
Lähetä kommentti