25.2.2012

Lingoffee alias Puolukka-toffeetorttu

Heipsansaa taas! 
Tällä kertaa mami on täällä leiponut puolukka-toffee torttua, jonka sitten lyhensin Lingoffeeksi....puoluffee ei oikein kuulostanu kovin herkulliselta :D

Ensimmäistä kertaa kokeilen tehdä tuosta kondensoidusta maidosta toffeeta...
sana kondensoitu maito sai työpaikallani huvittuneita katseita ja varsinkin sen jälkeen kun kerroin, että kun sitä purkkia keittää kolme tuntia niin se muuttuu toffeeksi...




Miehen kommentti oli kyllä paras: "Pitikö sun noita puolukoita tuohon laittaa?"
Vastaus: "öööö...jooo"

Mutta jepulista joo...tässä ohje...

Pohja
300 g keksejä
100 g margariini

Täyte
1 tlk (397g) kondensoitua maitoa
250 g puolukkaa
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria

  1. Keitä kondensoitu maito toffeeksi. Irrota tölkistä etiketit ja laita se vesikattilaan kiehumaan matalalle lämmölle noin 3 tunniksi. 
  2. Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. 
  3. Laita  irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle sekä reunoille. 
  4. Nosta jääkaappiin jähmettymään hetkeksi. 
  5. Aukaise säilyketölkki ja kaada toffee keksipohjan päälle, levitä tasaiseksi. 
  6. Nosta jääkaappiin, jotta toffee jäähtyy. 
  7. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. 
  8. Pilko yksi banaani toffeen päälle (tai vaihtoehtoisesti nostele valutetut lakat toffeen päälle). 
  9. Peitä kermavaahdolla ja koristele puolukoilla
  10. Keitä vieraille kahvia/teetä ja tarjoa....tai herkuttele itsekseen :)

Ei kommentteja: