28.9.2008

Suklaa-appelsiinitäytekakku Vol.2


Eilen lauantaina jouduin taas kakunvääntö hommiin. Avopuolisoni työkaverit olivat pyytäneet minua tekemään kakun. Syynä tähän oli se kun avokki vaihtaa eri työvuoroon (pysyy kuitenkin samoissa tehtävissä.
Avokin toiveena oli samanlainen kakku kuin tupareissa, eli suklaa-appelsiinitäytekakku.
Reunoilla taas korinpohjapursotus, päällä jotain epämääräisiä ruusukkeita.
Kukat ovat mustaa sokerikuorrutetta.

Tässä pohjan ohje
4 kpl kananmunaa
tilavuudeltaan saman verran sokeria
tilavuudeltaan saman verran jauhoja (osa perunajauhoja)
100 g tummaa suklaata
100 g tummaa appelsiinisuklaata
200 g margariinia
1 tl leivinjauhetta

Pohjan valmistus
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita tasaiseksi
  3. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe
  4. Lisää vaahtoon vuorotellen voi-suklaaseosta ja jauho-leivinjauheseosta. Sekoita tasaiseksi
  5. Kaada vuokaan
  6. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 50 min
  7. Anna seistä hetki ja irrota sitten vuoasta
Appelsiinimoussen ohjeen löydät täältä




1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Mitäs epämäärästä noissa ruusukkeissa on? Hienon kakun teit! Vähänkö oon tohkeissani.. mä osasin nyt poistaa sen välirivin niitte blogiosotteiden välistä ite!! Kiitti paljon neuvosta!