16.12.2008

Karpalo-valkosuklaa herkku (gluteeniton)



Tällaista herkkua tuli tehtyä töihin. Pohjan tein gluteenittomista pipareista, jotta kaikki työpaikalla voivat sitä syödä.
Eräs henkilö totesi kakun näkiessään "kyllä ne kondiittorit osaa". Pakkohan siihen oli sitten vastata, että se "kondiittori" olen minä :D

Sain jopa vihdoin ja viimein kokeiltua noita huurrettuja marjoja. Suklaastakin yritin epätoivoisesti tehdä sellaista kierrettä, mutta voin sanoa, että leivinpaperilla se on lähes mahdoton tehtävä. Sitten pursottelin valkosuklaasta vielä noita kiekuroita. Alkuperäinen ohje on Mint Chocolatelta

Ohje on juuri passeli 20 cm halkasijaltaan olevaan irtopohja vuokaan.

Pohja
150 g gluteenittomia pipareita (Semper)
50 g margariinia

Täyte
3 kpl liivatelehtiä
130 g Pandan valkosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 keltuainen
1 valkuainen
1,25 dl Flora vanillaa

Karpalokiille
n. 3-4 dl karpaloita
1 dl vettä
sokeria maun mukaan
6 liivatelehtä (neljäkin olisi varmaan riittänyt kun oli aika hyytynyttä)

  1. Anna kekseille nyrkkiä (murskaa ne) ja sekoita sulatetun margariinin kanssa. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi. Laita vuoka kylmään.
  2. Pistä liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  3. Sulata suklaa vesihauteessa ja sillä välin vatkaa kananmunan valkuainen ja flora vanilla eri kulhoissa. Laita vaahdot tarvittaessa hetkeksi kylmään odottamaan.
  4. Sotke tuorejuustoon sokeri, keltuainen, vähän jäähtynyt suklaa ja kuumaan veteen sekoitettu liiivate. (Vettä ei tarvitse olla paljon)
  5. Lisää tuorejuustoseokseen varovasti vaniljavaahto ja valkuaisvaahto
  6. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintää kahdeksi tunniksi.
Kiille
  1. Pistä liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Lämmitä karpaloita mikrossa ja pyörittele siivilän lävitse (ts. paseeraa), jotta kiilteessä ei olisi siemeniä yms. epämiellyttäviä kökköjä
  3. Lisää sokeria maun mukaan. Suosittelen jättämään kuitenkin hieman kirpsakaksi kun itse täyte on suht'koht makea
  4. Sekoita liivatelehdet n. 1 dl vettä ja sekoita karpalososeeseen.
  5. Kaada hyytyneen valkosuklaamoussen päälle.
  6. Anna hyytyä yön yli
  7. Koristele ja nauti!

1 kommentti:

Pahalapsi kirjoitti...

Todella upean näköinen kakku, ja maukkaan oloinen täyte!