Itse käytin näin kesäaikaan tuoreita kirsikoita, mutta eiköhän talvella ne säilykekirsikatkin mene (vaikka itse en säilötyistä kirsikoista tykkää yhtään).
Punaiset raidat tein pelkällä elintarvikevärillä, enkä kirsikkamehulla.
Ohjeen mukaan tästä riittää n. 12 palaa.
Pohja
½ dl kuorittuja manteleita
2 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
3 rkl sokeria
1 keltuainen
ripaus suolaa
Täyte
500 g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
3 ½ dl tomusokeria
3 munankeltuaista
1 l vehnäjauhoja
2 rkl sitruunamehua
3 munanvalkuaista
2-3 dl kivettömiä kirsikoita
Pinnalle
2 dl ranskankermaa
tilkka kirsikkamehua
Pohjan valmistus
- Jauha mantelin hienoksi jauhoksi. Nypi sormin jauhot, margariini ja sokeri muruseokseksi. Lisää keltuainen, suola sekä mantelijauhe ja tee niistä sileä taikina.
- Laita taikina jääkaappiin pariksi tunniksi. Painele taikina irtopohjavuokaan (halk. 25 cm) sekä sen reunoille. "Kiinnitä" taikinan reunat foliolla, jotta taikina pysyy paikallaan.
- Pistele pohja ja paista 200 asteisessa uunissa 10 min. Jäähdytä pohja ja irrota folio.
- Notkista rahka vaahdotetulla kermalla ja lisää keltuaiset, sokeri, jauhot sekä sitruunamehu.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita täytteeseen kirsikoiden kera.
- Kaada täyte torttupohjaan ja paista 175-asteessa noin 1 tunti, kunnes täyte hyytyy. Jäähdytä torttu.
- Levitä ranskankerma tortun pinnalle ja piirrä siihen raitoja kirsikkamehulla (tai esim. elintarvikevärillä). Piirrä haarukalla aaltoviivaa pinnan koristeeksi
4 kommenttia:
Oi vitsi, toi näyttää tosi hyvälle vaikka en kirsikoista välitäkkään! Oli varmaan hyvää?
Oi kun tää on ihanan raikkaan näköstä :)
Tämä torttu näyttää ainakin ihan sairaan herkulliselta :)
öhöm öhöm, kukahan nää on kuvannu....?
Lähetä kommentti