Huomasin Pirkka-lehdessä tämän ohjeen ja tuli piti sitten kokeilla kun ohjekin oli niin helppo.
Tosi makeita ovat, mutta itse pidin kovasti. Ohjeest tulee n. 30 kappaletta.
Itse korvasin pähkinä-marjasekoituksen ja kokonaiset mantelit yhdellä 200g pähkinä-marja-hedelmäsekoituksella (Lidlistä).
Nokareista kannattaa tosiaan tehdä pieniä. Itse tein liian isoja ja minulle tuli sellainen yksi iso florentiini, jonka sitten leikkasin palasiksi kun oli hieman jäähtynyt :)
Ohje löytyy Pirkan sivuilta, mutta tässä se vielä:
1 ps (150g) Pähkinä-marjasekoitusta
1 dl (n. 60g) kokonaisia manteleita
100 g voita
2 dl sokeria
½ dl tummaa siirappia
1½ dl vehnäjauhoja
- Rouhi pähkinä-marjasekoitus ja mantelit veitsellä.
- Kuumenna rasvaa, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes rasva on sulanut.
- Lisää rasvaseokseen kaikki loput ainekset.
- Nosta kahdella teelusikalla nokareita pellille. Jätä leviämisvaraa. Paina nokareita lusikalla hieman matalammaksi. Paista175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.
- Halutessasi voit koristella florentiinien reunat kastamalla ne sulatettuun suklaaseen. Anna jähmettyä leivinpaperin päällä.
- Säilytä florentiineja rasiassa. Pane pikkuleipäkerrosten väliin leivinpaperia, etteivät pikkuleivät tartu toisiinsa. Florentiinit säilyvät noin viikon. Voit myös pakastaa ne.
3 kommenttia:
Mun blogissa on pieni haaste sulle
Tosi kivoja herkkuja! Kuulostaa namilta :)
lupaavasti
Lähetä kommentti