4.12.2009

Florentiinit


Huomasin Pirkka-lehdessä tämän ohjeen ja tuli piti sitten kokeilla kun ohjekin oli niin helppo.
Tosi makeita ovat, mutta itse pidin kovasti. Ohjeest tulee n. 30 kappaletta.

Itse korvasin pähkinä-marjasekoituksen ja kokonaiset mantelit yhdellä 200g pähkinä-marja-hedelmäsekoituksella (Lidlistä).

Nokareista kannattaa tosiaan tehdä pieniä. Itse tein liian isoja ja minulle tuli sellainen yksi iso florentiini, jonka sitten leikkasin palasiksi kun oli hieman jäähtynyt :)

Ohje löytyy Pirkan sivuilta, mutta tässä se vielä:

1 ps (150g) Pähkinä-marjasekoitusta
1 dl (n. 60g) kokonaisia manteleita
100 g voita
2 dl sokeria
½ dl tummaa siirappia
1½ dl vehnäjauhoja
  1. Rouhi pähkinä-marjasekoitus ja mantelit veitsellä.
  2. Kuumenna rasvaa, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes rasva on sulanut.
  3. Lisää rasvaseokseen kaikki loput ainekset.
  4. Nosta kahdella teelusikalla nokareita pellille. Jätä leviämisvaraa. Paina nokareita lusikalla hieman matalammaksi. Paista175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.
  5. Halutessasi voit koristella florentiinien reunat kastamalla ne sulatettuun suklaaseen. Anna jähmettyä leivinpaperin päällä.
  6. Säilytä florentiineja rasiassa. Pane pikkuleipäkerrosten väliin leivinpaperia, etteivät pikkuleivät tartu toisiinsa. Florentiinit säilyvät noin viikon. Voit myös pakastaa ne.

3 kommenttia:

Mint Chocolate kirjoitti...

Mun blogissa on pieni haaste sulle

Insanity_ kirjoitti...

Tosi kivoja herkkuja! Kuulostaa namilta :)

Anonyymi kirjoitti...

lupaavasti