Äitienpäivän kunniaksi tekaisin mansikka-raparperi hyydykekakun. Osa siitä meni myös hääkakkumaistiaiseksi. Kuvassa ei siis ole äitienpäiväkakku vaan maistiaiseksi mennyt
ManRap-minikakku.
Itse äitienpäivä-kakun tein 20 cm irtopohjavuokaan, mutta kun ohjeesta tein periaatteessa kaksi kakkua niin 24 cm vuoka sopis varmaan parhaiten.
Raparperi toi mukavaa happamuutta makeaan mansikkaan :)
Pohja
150 g kaurakeksejä
75 g margariinia/voita
Täyte
n. 300 g mansikoita muussattuna
250 g mascarpone-juustoa
250 ml vispikermaa
vaniljasokeria/vaniljaesanssia
sokeria/makeutusainetta maun mukaan
5 liivatelehteä
Raparperikiille
200 g raparperiä
maun mukaan sokeria/makeutusainetta
2-3 dl vettä
5 liivatelehteä
(kiilteen tein niin, että keitin makeutetussa vedessä raparperit hajalle ja sitten lopuksi lisäsin liivetelehdet)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti