19.6.2010

Kääretortulla suut makiaksi...

Töihin paluun kunniaksi tein gluteenittoman kääretortun. Vispikermaan lisäsin muutaman liivatelehden, jotta leikatessa se ei pursuaisi pitkin pöytiä.

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 ¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
Mansikoita survottuna ja makeutettuna (tai mansikkahilloa)
2,5 dl vispikermaa
(2 kpl liivatelehtiä vispikerman joukkoon)

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
  3. Lisää perunajauhot ja leivinjauhe siivilänläpi sekoittaen
  4. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista uunin keskitasolla 6-8 minuuttia
  5. Kumoa torttupohja leivinpaperille johon on ripoteltu sokeria ja irrota alustana ollut leivinpaperi
  6. Leivitä täyte torttulevylle ja kääri se rullalle leivinpaperin avulla. (jos käytit liivatelehteä niin anna hyytyä hetken ennen kuin käärit rullalle). Jätä saumakohta alapuolelle piiloon.
  7. Anna tortun hieman vetäytyä ja tarjoa!

Ei kommentteja: