10.6.2010

Suklainen tiikerikakku

No sitten kun olin väsänny sen epäonnistuneen hyydykekakun ja onnistuneen lohikakun niin vielä jäi jotain hampaan koloon, joten syntyi suklainen tiikerikakku.
Tein tämän Iloleipurin minisydänvuokaan, joka kuului Kakkusankarien sponsoripakettiin :)

Ja tietenkin kun kyse oli minivuoasta niin puolitin ohjeen, joka ompi tässä:

Kuivakakkutaikina
100 g rasvaa
100 g sokeria
2 munaa
125 g vehnäjauhoja ( 1 dl = n. 65 g)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliini tai vaniljasokeria
0.4 dl maitoa

Tiikeriraita
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl maitoa tai kermaa
Fazerin Taloussuklaa crushia (voidaan jättää pois

Koristeeksi
Sulatettua tummaa suklaata
Fazerin Wiener Nougat Crushia

  1. Vatkaa pehmennyt rasva ja sokeri vaahdoksi
  2. Lisää kananmunat, maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet
  3. Ota kolmasosa taikinasta eri kulhoon ja sekoita siihen tiikeriraitaan tuleva kaakao, maito ja suklaarouhe
  4. Laita voideltuun vuokaan ensin vaalea, sitten kaakaotaikina ja taas vaalea taikina
  5. Nostele tai pyöräytä haarukalla halutessasi taikinoita hiemna sekaisin, itse en tee tätä vaan
  6. Paista uunin alatasolla voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 170 asteessa noin 30-40 min. Tarkista kakun kypsyys. Jäähdytä hieman ja kumoa.

Ei kommentteja: