10.9.2011

Pannukakkua ja omatekoista vaniljajätskiä

Tällaista herkkua tuli yks päivä tehtyä. Tuo omatekemä jäätelö on kyllä tooosi hyvää :)
Ensimmäistä kertaa tuli käytettyä vaniljatankoakin, minkä tuoksu on mahtava :D
Pannukakku ohje on saatu äidiltäni. Jostain kumman syystä äiti saa tehtyä tuolla ohjeella loistavaa pannukakkua...ja minä taas vähemmän loistavaa...missä lie vika :)

Pannukakku

2,5 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
6 dl täysmaitoa
2 kananmunaa
50 g voita (sulatettuna)

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään
  2. Lisää puolet jauhoseoksesta maitoon, sekoita tasaiseksi ja lisää loput ainekset
  3. Anna taikinan turvota 1 tunti
  4. Kaada taikina uunipellille jossa leivinpaperi ja paista ½ tuntia 225-asteessa.
  5. Tarjoa jätskin ja hillon kanssa

Vaniljajätski
( 1 l)

3 munaa
3 dl kuohukermaa
1 dl hedelmäsokeria
1 vaniljatanko

  1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
  4. Halkaise vaniljatanko ja rapsuta siemenet pois.
  5. Lisää kermaan vaniljansiemenet, vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi
  6. Lisää varovasti kermavaahtoon keltuaisvaahto ja sitten valkuaisvaahto
  7. Kaada massa jäätelökoneeseen tai muoviseen jäätelörasiaan
Jos teet jäätelöä ilman jäätelökonetta, niin muista sekoitella jäätelömassaa tunnin välein jotta rakenne pysyy pehmeänä.

Käyttäessäsi jäätelökoneetta kaada jäätelömassa koneeseen ja anna sen hurruutaa kunnes massasta tulee tarpeeksi jähmeää. Itse laitoin vielä jähmettyneen jäälön pakastimeen hetkeksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: