Työharjoittelupaikalle tein viimeisenä päivänä tällaisen.
Tästä ohjeesta riittää noin 15-20 henkilölle.
1 kpl valmista kuningatar kääretorttua (520g riittää juuri sopivasti)
Täyte
8 liivatelehteä + kylmää vettä
4 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
n. 2 tl vaniljasokeria
1 tlk säilykepersikoita (iso tlk 850/40 g)
1 dl persikkatölkin lientä
200 g maitorahkaa
200 g sitruunalla maustettua rahkaa
Tästä ohjeesta riittää noin 15-20 henkilölle.
1 kpl valmista kuningatar kääretorttua (520g riittää juuri sopivasti)
Täyte
8 liivatelehteä + kylmää vettä
4 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
n. 2 tl vaniljasokeria
1 tlk säilykepersikoita (iso tlk 850/40 g)
1 dl persikkatölkin lientä
200 g maitorahkaa
200 g sitruunalla maustettua rahkaa
- Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, ja mausta sopiva maku sokereilla.
- Kuumenna 1 dl persikkatölkin lientä kiehuvaksi (esim. mikrouunissa lasissa) ja pilko persikat pieniksi.
- Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi persikkatölkin liemeen. Yhdistä tämä liivateliemi rahkaan, samaten pilkotut persikat. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto varovaisesti yhdistäen.
- Ota pyöreä n. 3 litran kulho ja vuoraa se ensin tuorekelmulla ja senjälkeen tiiviisti kääretorttuviipalein.
- Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle.
- Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti