11.9.2008

Charlotte Russe

Työharjoittelupaikalle tein viimeisenä päivänä tällaisen.
Tästä ohjeesta riittää noin 15-20 henkilölle.


1 kpl valmista kuningatar kääretorttua (520g riittää juuri sopivasti)

Täyte
8 liivatelehteä + kylmää vettä
4 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
n. 2 tl vaniljasokeria
1 tlk säilykepersikoita (iso tlk 850/40 g)
1 dl persikkatölkin lientä
200 g maitorahkaa
200 g sitruunalla maustettua rahkaa

  1. Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, ja mausta sopiva maku sokereilla.
  2. Kuumenna 1 dl persikkatölkin lientä kiehuvaksi (esim. mikrouunissa lasissa) ja pilko persikat pieniksi.
  3. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi persikkatölkin liemeen. Yhdistä tämä liivateliemi rahkaan, samaten pilkotut persikat. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto varovaisesti yhdistäen.
  4. Ota pyöreä n. 3 litran kulho ja vuoraa se ensin tuorekelmulla ja senjälkeen tiiviisti kääretorttuviipalein.
  5. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle.
  6. Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle.

Ei kommentteja: