11.9.2008

Mansikkaleivokset


Porukoille tein yllätyksenä leivoksia, koska heillä oli posliinihääpäivä (20v).
Ohjeesta riittää noin 10 henkilölle.

Pohja
3 munaa
1,5 dl sokeria
n. 2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte & koristelu
4-5 kpl liivatelehtiä
0,5 dl mehua
100 g rahkaa
tilkka sitruunamehua
n. 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mansikoita soseena
250 g mansikoita koristeeksi
hyytelösokeria (kiilteeksi)

Sydämet
valkoista sokerikuorrutetta
punaista sokerikuorrutetta

  1. Laita uuni lämpiämään 250 °C. Vatkaa sillä aikaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi vaahtoon. Vuoraa syvä uunipelti (n. 30 x 40 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina pellille tasaisesti.
  2. Paista kakkua uunin keskiosassa noin 5 minuuttia ja kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.
  3. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota vaniljakastike ja mausta rahka sitruunamehulla. Sekoita vaniljavaahto rahkan ja mansikkasoseen kanssa ja lisää tarvittaessa sokeria.
  4. Ota liivatteet vedestä, purista vesi pois ja sekoita kuumaan mehuun. Lisää tämä sitten varovasti rahka-vaahto-seokseen.Leikkaa pohja kolmeen osaan pituussuunnassa. Kokoa pohjat kakuksi ja levitä täytettä kerrosten väliin (voit halutessasi ”kostuttaa” pohjaa mansikkasoseella). Anna täytteen ensin hieman jähmettyä, jotta se ei pursua.
  5. Anna kakun jähmettyä. Koristele mansikoilla ja tee hyytelösokerista kiille mansikoiden päälle.
  6. Leikkaa lopuksi paloiksi. (Ei liian ohkaisiksi, jotta leivokset eivät kaadu. Minulle kävi juuri näin). Voit myös jättää kokonaiseksi kakuksi.

Koristesydämet tein etukäteen valmiista sokerikuorrutteesta. Leivinpaperille piirtelin vain sydämiä ja annoin kovettua. Kun laitoin sydämet pystyyn leivoksiin ne sulivat aika nopeasti siihen.

Ei kommentteja: