Tässä tupaantuliasissa tarjottu täytekakku.
Ensimmäistä kertaa, kokeilin vaahtokarkkitaikinaa ja tuota ihanaa
suklaakiekura kuviota.
Vaahtokarkkitaikinan päälle sivelin norsunluunväristä helmiäsitomua.
Kukat on tehty myös vaahtokarkkitaikinasta.
Pohjaan laitoin tummaa 70% suklaata. Pohjan teen seuraavan kerran 3 munasta, kun tuo kaksi oli ehkä pikkusen liian pieni. Vuoka oli 20cm halkasijaltaan.
Mariannerouheen voi halutessaan jättää pois.
Sisällä appelsiinimoussea ja Aurinkoinen-hedelmäsosetta (yhdessä kerroksessa), jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta. Pohjan kostutin appelsiinitäysmehulla.
Reunoilla korinpohjapursotus, joka oli vaikea tehdä kun vispikerma oli tosi lääryä.
Ilmeiseti kämppä oli ihan sauna.
Pohja
2 munaa
sokeria saman verran kuin munia
perunajauhoja saman verran kuin munia
1 tl leivinjauhetta
100 g voita/margariinia
100 g tummaa suklaata
mariannerouhetta
2 munaa
sokeria saman verran kuin munia
perunajauhoja saman verran kuin munia
1 tl leivinjauhetta
100 g voita/margariinia
100 g tummaa suklaata
mariannerouhetta
Appelsiinimousse
3 kpl liivatetta
½ appelsiininkuori
1/4 dl puristettua appelsiinimehua
2 dl appelsiinijogurttia
100 g appelsiinituorejuustoa
1 1/4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3 kpl liivatetta
½ appelsiininkuori
1/4 dl puristettua appelsiinimehua
2 dl appelsiinijogurttia
100 g appelsiinituorejuustoa
1 1/4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Pohjan valmistus
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita tasaiseksi
- Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe
- Lisää vaahtoon vuorotellen voi-suklaaseosta ja jauho-leivinjauheseosta. Sekoita tasaiseksi
- Kaada vuokaan
- Paista 150 asteessa uunin alatasolla n. 60 min
- Anna seistä hetki ja irrota sitten vuoasta
Täytteen valmistus
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Raasta appelsiinin kuori ja purista siitä mehu
- Sekoita jugurtti, tuorejuusto ja kuoriraaste mössöksi
- Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi
- Lisää vaahtoon varovasti sekoittaen jugurtti-tuorejuustoseos
- Kiehauta appelsiinimehu ja sulata siihen liivatteet ja sekoita täytteeseen
- Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään
2 kommenttia:
voi kuinka nätti kakku, kaunis ja herkullinen blogi muutenkin. linkitän sinut, kiitos linkityksestä :)
Vastavierailulla =) Meidät sopii linkittää, linkitimme sinut myös. Kaunis kakku!
Lähetä kommentti