12.10.2008

Uuniomena-vaniljatuorejuusto unelma

Mieleeni pälkähti tuossa eräänä päivänä ajatus hyydytetystä kakusta, joka maistuisi uuniomenoille. Aikana surffailin netissä etsien ohjetta tälläiseen kakkuun, mutta ilman tulosta.
Joten eipä ollut muuta vaihtoehtoa kuin kehitellä itse tuo kakku.


Sokeria en viitsinyt laittaa vaniljamousseen lainkaan kun omenahillo on itsessään jo makeaa,
olisi voinut mennä öteläksi. Mutta kannattaa aina maistella ja maustaa oman maun mukaan.


Kakku koemaistettiin illanistujaisissa vanhempieni, avokin ja hänen vanhempiensa kanssa.
Tulos oli loistava, nam!

Aloita kakun tekeminen uuniomenoiden valmistuksella. (Itse tein kakun 20 cm irtopohjavuokaan)

Uuniomenat
6 pientä omenaa
kanelia
siirappia
50 g margariinia
½ dl sokeria

n. 1,5 dl kaurahiutaleita
  1. Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen
  2. Lohko omenat paloiksi (kuori tarvittaesssa) ja laita lohkot uuninkestävään astiaan. Ripottele omenoiden päälle maun mukaan kanelia ja siirappia.
  3. Sulata voi kattilassa ja lisää siihen kaurahiutaleet sekä sokeri
  4. Lisää kauraseos omenoiden päälle
  5. Paistoaika uunin alatasolla on n. 30 min.
Pohja
50 g margariinia
170 g kaurakeksejä

Vaniljatuorejuustomousse
1½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g vaniljarahkaa
100 g tuorejuustotyyppistä kasvisrasvavalmistetta, vanilja
4 kpl liivatelehtiä
½ dl omenamehua

Omena-hyydyke kakun päälle
n. 300-400 g omena-kanelihilloa (minulla oli äidin tekemään ja oli hyvää)
4 kpl liivatelehteä
½ dl omenamehua
  1. Murskaa keksit kulhossa, lisää sulatettu margariini ja sekoita massaksi
  2. Painele tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle (Vuoan pohjalla leivinpaperi)
  3. Lisää uuniomenat pohjan päälle.
  4. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää varovasti sekoittaen vaniljarahka sekä "vaniljatuorejuusto".
  5. Liuota liivatelehtiä 5 min. kylmässä vedessä
  6. Lämmitä omenamehu ja lisää liotetut liivatelehdet.
  7. Sekoita liivate-omenamehu varovasti vaniljamousseen.
  8. Kaada vaniljamousse uuniomenoiden päälle ja anna hyytyä n. 4 tuntia.
  9. Omenahilloon lisätään myös liivatetta (tee kuten edellä) ja tämän jälkeen kaadetaan hyytyneen vaniljamoussen päälle.
  10. Anna hyytyä taas n. 4 tuntia.
  11. Koristele



3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva idea tuo uuniomenakakku! Kuinka makeaa se oli kun käytit hilloakin? Ne purostukset on tehty ihan vaan pyörittämällä! Tiiätkö melkei kaikki vieraat sano että kakussa on puolukoita :D

Rusakko kirjoitti...

mmmmmm.... tuota täytyy kyllä minunkin kokeilla!

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä kakulta, voisi laittaa kokeiltavien listaan... :)