1.11.2008

Kinuskikuningatar



Ystävälleni/työkaverille Anulle ja hänen tulevalle miehelleen tekasin täytekakun. Ainoana toivomuksena heillä oli, että kinuskikakku. Muut sain päättää itse :D Joten täytteeksi tuli mustikka- ja vadelmamousse. Päällä oleva nimilaatta on marsipaania.
(Pitäähän kaason tulevaa morsianta auttaa....)

Juhlapäivänä Anu sitten yritti (siis yritti) leikata kakkua, mutta sitä kinuskikuorrutusta ei niin helpolla sitten taltutettukaan.
Eli kinuski oli kovettunut kovaksi, joten daimiahan se lähinnä oli :D
Anun isä sitten tokaisi: "On näitä kakkuja ennenkin taltutettu" ja he sitten katkoivat kinuskia päältä pois. Hauskaa heillä oli ollut. Kinuskin he ottivat talteen ja mussuttivat sitä pelkiltään. Hyvää se olikin :D Todettiin, että kinuski onnistui täydellisesti, mutta käyttätarkoitus oli väärä.
Muuten kakku oli kuulemma todella hyvää. Että sillälailla.

En tiedä mikä meni vikaan?!?! Tein kinuskin Hyla-kermasta en tiedä vaikuttiko se. Kinuskia keitin vain 15 min ja se oli valmista, mutta mietin, että keitinkö sitä liikaa? Kertokaa te minulle :D

Pohja
5 kpl kananmunaa
deseinä saman verran sokeria
deseinä saman verran jauhoja (puolet siitä oli perunajauhoja)
2 tl leivinjauhetta

Vadelmamousse
1 dl Flora Vispiä vaahdotettuna
100 g maitorahkaa
3 dl vadelmia
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kpl liivatelehtiä
loraus marjamehua liivatteiden liuottamiseen

Mustikkamousse
1 dl Flora Vispiä vaahdotettuna
100 g maitorahkaa
4 dl mustikoita
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kpl liivatelehtiä
loraus marjamehua liivatteiden liuottamiseen
Kostutus
vajaa 2 dl maitoa maustettuna vaniljasokerilla

Kinuskikuorrutus
2 dl kuohukermaa 2 dl fariinisokeria

Kinuskikuorrutuksen teko

  1. Laita kuohukerma ja fariinisokeri teflon-pintaiseen kattilaan
  2. Kuumenna, kunnes seos kiehuu
  3. Alenna lämpöä keskiteholle ja jatka keittämistä välillä sekoitellen n. 20 minuutin ajan.
  4. Kinuski on valmista kun tiputat tipan vesilasiin ja pystyt noukkimaan nokareen ehjänä pois
  5. Kaada heti kakun päälle

2 kommenttia:

Maikkili kirjoitti...

ihana kaakku

Anonyymi kirjoitti...

Rasvaa kuorrutuksen sekaan, niin leikkaantuu.