11.4.2009

Hyydytetty lohikakku



Pikkusiskoni täytti (jo) 20 vuotta ja minut nakitettiin leipomaan, yllättäen.
Pitihän makean kakun kanssa olla jotain suolaista joten pääsin kokeilemaan hyydytettyä voileipäkakkua. Alkuperäisen ohjeen löysin Ullan Unelman kotisivuilta täältä, mutta hieman muokkailin sitä. Tein itse kaksinkertaisen annoksen.

Pohja
(vuoan halk. 23 cm)
8 kpl vuokaruisleipää (Itse käytän aina Pirkan kuituleipää)

100 g margariinia


Täyte

350 g lämminsavulohta
200 g katkaraputuorejuustoa

200 g lohituorejuustoa

2 dl majoneesia

0,5 dl sipulisilppua

2 dl tuorekurkkua

n. 1 tl sitruunapippuria

ripaus tilliä

4 rkl sitruunamehua

6 kpl liivatelehteä


Koristelu

kylmäsavulohta
sitruunaviipaleita
kurkkua
kananmunaa
katkarapuja
  1. Poista leivistä reunat pois, jauha tehosekoittimella muruksi ja sekoita sulaletun margariinin kanssa
  2. Painele leipäseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjareunavuokaan ja laita jääkaappiin odottelemaan täytettä
  3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
  4. Sekoita keskenään tuorejuustot, majoneesi, paloiteltu kylmäsavulohji, sipulisilppu, kuutioitu kurkku sekä mausteet
  5. Purista liivalehdistä vesi pois ja liota kuumaan sitruunamehuun. Kaada se sitten täytteeseen ja sekoita hyvin
  6. Anna kakun hyytyä mieluiten seuraavaan päivään.
  7. Koristele ja herkuttele

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä voileipäkakku vei kielen mennes
sään, oli todella hyvää!

Anonyymi kirjoitti...

kumpaa lohta, kylmä- vai lämminsavu? Ohjeessa on kumpaakin...

Mambo kirjoitti...

Lämminsavulohta käytin siis täytteeseen ja kylmäsavulohta koristeluun. Toki voi lämminsavulohta käyttää myös koristeluun...