29.4.2009

Mariannekakku



Anoppi tilasi pienen kakun ja sain valtuudet tehdä sellaisen kun halusin,
joten syntyi Marinanne-kakku. Olen tämän tehnyt ennenkin, mutta unohdin sillon
ottaa valokuvan.

Tein pieneen vuokaan, jonka halkaisija on 20 cm.

Pohja
n. 150 g kaurakeksejä
50 g margariinia

Täyte
32 kpl Marianne-karkkeja
2 dl Flora vispiä
100 g Maustettua rahkaa, vanilja (Valio)
3 kpl liivatelehteä

Vadelmakiille
3-4 dl vadelmia
0,5 dl vettä
4 kpl liivatelehtiä

Koristeena
tuoreita mansikoita
ananaskirsikoita
kiiviä

  1. Anna kekseille nyrkkiä (murskaa ne) ja sekoita sulatetun margariinin kanssa. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi. Laita vuoka kylmään.
  2. Pistä liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  3. Vatkaa Flora Vispi. Murskaa Mariannet esim. tehosekoittimessa.
  4. Lisää vaahdotettuun Flora Vispiin rahka ja murskatut Marianne-karkit.
  5. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintää kahdeksi tunniksi.
Kiille
  1. Pistä liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Murskaa vadelmat tehosekoittimessa ja paseeraa (vadelmasotku siivilän läpi, että siemenet jäävät matkasta)
  3. Lisää sokeria maun mukaan.
  4. Sekoita liivatelehdet n. 1 dl vettä ja sekoita karpalososeeseen.
  5. Kaada hyytyneen valkosuklaamoussen päälle.
  6. Anna hyytyä ja tarvittaessa koristele kakku.



Ei kommentteja: