Anoppi tilasi pienen kakun ja sain valtuudet tehdä sellaisen kun halusin,
joten syntyi Marinanne-kakku. Olen tämän tehnyt ennenkin, mutta unohdin sillon
ottaa valokuvan.
Tein pieneen vuokaan, jonka halkaisija on 20 cm.
Pohja
n. 150 g kaurakeksejä
50 g margariinia
Täyte
32 kpl Marianne-karkkeja
2 dl Flora vispiä
100 g Maustettua rahkaa, vanilja (Valio)
3 kpl liivatelehteä
Vadelmakiille
3-4 dl vadelmia
0,5 dl vettä
4 kpl liivatelehtiä
Koristeena
tuoreita mansikoita
ananaskirsikoita
kiiviä
- Anna kekseille nyrkkiä (murskaa ne) ja sekoita sulatetun margariinin kanssa. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi. Laita vuoka kylmään.
- Pistä liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
- Vatkaa Flora Vispi. Murskaa Mariannet esim. tehosekoittimessa.
- Lisää vaahdotettuun Flora Vispiin rahka ja murskatut Marianne-karkit.
- Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintää kahdeksi tunniksi.
- Pistä liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
- Murskaa vadelmat tehosekoittimessa ja paseeraa (vadelmasotku siivilän läpi, että siemenet jäävät matkasta)
- Lisää sokeria maun mukaan.
- Sekoita liivatelehdet n. 1 dl vettä ja sekoita karpalososeeseen.
- Kaada hyytyneen valkosuklaamoussen päälle.
- Anna hyytyä ja tarvittaessa koristele kakku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti