26.1.2010

Vanilja-vadelma pulla

Tuli tossa yks päivä ihan mieletön vimma, että nyt pitää saada leipoa jotain.
No sittenhän syntyi tällänen "pullakranssi", joka ei ole kranssia nähnytkään jatomaattisia kinkkukierteitä :)

Kun kohotin toista kertaa pullataikinaa niin laitoin keskelle lasin, että keskellä pysyisi reikä.
Paistaessa pullaa reikä meni sitten umpeen. Olisi pitänyt olla tällainen vuoka, linkki.
Minulla oli aika iso irtopohjavuoka, halk. 26 cm.

Pullataikina
2½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
2 tl kardemummaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia

Täytteeksi
n. 300 gPaistonkestävää vadelmamarmeladia
n. 2dl Paistonkestävää Wienervanilliinia (tms. esim. vaniljakastike)

Voiteluun kananmunaa ja koristeeksi raesokeria
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna hiiva siihen ja sekoita tasaiseksi
  2. Sekoita joukkoon muna, suola, sokeri, kardemumma suurin osa vehnäjauhoista.
    Jatka jauhojen lisäämistä kädellä tai koneella alustaen.
  3. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva ja vaivaa taikina kiinteäksi.
  4. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpöisessä kaksinkertaiseksi.
  5. Kauli taikina isoksi "levyksi" ja levitä siihen marmeladi ja vaniljakastike.
  6. Rullaa ja laita vuokaan. Esim. irtopohjavuoan reunaosa leivinpaperille.
  7. Voit leikata saksilla viiltoja pintaan, jos haluat.
  8. Voitele sitten kananmunalla, ripottele raesokeria.
  9. Paista uunin alatasolla 200-asteessa n. 30 min.

Ei kommentteja: