Olen tässä elänyt aika pitkälti vähähiilihydraattisella ruokavaliolla (tosin pieniä poikkeuksia on ollut) ja halusin sitten kokeilla vhh-kakkua. Tosin koristeet ovat kaukana vhh-ruokavaliosta, mutta niitähän ei tarvitse syödä.
Tässä kakun (noin) ravintoarvot 100 g:
Energia 162 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatit 6,1 g
Rasva 12,7 g
Kuitu 1,5 g
Kakun tein 20 cm irtopohjavuokaan.
Pohja
100 g mantelijauhetta
6 rkl hasselpähkinärouhetta
50 g margariinia/voita
Appelsiinimousse
2 appelsiinin mehu (n. 3 dl)
1 tl appelsiinikuorta
2,5 dl flora vispiä vatkattuna
100 g maitorahkaa
3 g Hermesetas-makeutusjauhetta
4 kpl Dr. Oetker-liivatelehteä
Kiille
3 dl sokeroimatonta hedelmämehua, minä käytin Lidlin Linessa multivitamin nectar-mehua
Hermesetasta maun mukaan
4 kpl Dr. Oetker-liivatelehteä
Koristelu
Hedelmätoffeesta tehtyjä kukkia
Dr. Oetker suklaasydämiä
Dr. Oetker suklaanmakuista koristelugeeliä
- Sulata margariini/voi, sekoita se mantelijauheen ja hasselpähkinärouheen kanssa sekaisin ja painele taikina irtopohjavuoan pohjalle
- Purista appelsiineista mehu ja raasta kuorta, ota tilkka appelsiinimehua sivuun
- Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi
- Sekoita appelsiinimehu/kuori maitorahkaan.
- Laita liivalehdet kylmään veteen likoamaan 5 min, lämmitä tilkka appelsiinimehua kattilassa. Purista liivatelehdet "kuivaksi" ja lisää lämpimään appelsiinimehuun.
- Kaada liivateseos ja maitorahka-appelsiini flora vispiin. Lisää makeutusjauhetta.
- Kaada appelsiinivaahto irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin hyytymään n. 4 tunniksi.
- Valmista kiille (lämmitä mehu -> lisää mehuun liotetut liivatelehdet) ja kaada se hyytyneen appelsiinimoussen päälle. Anna hyytyä n. 4 tuntia.
- Koristele, keitä kahvit/teet ja nauti hyvällä omalla tunnolla :)
P.s. Mielestäni tästä tuli vähän pliisun makuinen, joten seuraavalla kerralla laittaisin tähän maitorahkan sijasta appelsiinituorejuustoa
1 kommentti:
Aivan upean näköinen kakku, nam!
Lähetä kommentti