24.4.2011

QueenCake

Hirveesti ollu tässä taas leipomistouhuja ja lisää tulossa :) Ou jeah!
Tässä kuitenkin nyt siis esittelyvuorossa Kuningatarkakku.
Tämä on tehty 24 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g margariinia

Kuningatarmousse:
1 dl Valion vanhan ajan vaniljakastike
2 prk Valion Kuningatar-maustettua rahkaa
4 kpl liivatelehtiä (+tilkkanen sekamehua johon liivatelehdet sulatetaan)
sokeria maun mukaan

Marjakiille:
mansikoita
vadelmia
mustaherukoita
hyytelösokeri (katso valmistus purnukan kyljestä)

  1. Moukaroi keksit ja sekoita sulatetun margariinin kanssa. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi. Laita vuoka kylmään.
  2. Pistä liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  3. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita siihen sitten rahkat.
  4. Lämmitä mehua johon sekoitat pehmenneet liivatelehdet. Lisää liivatemehuseos kuningatarmousseen ja...
  5. ...Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintää kahdeksi tunniksi.
Marjakiille
  1. Asettele marjat kivannäköisesti hyytyneen kakun päälle
  2. Valmista hyytelösokerista kiille ja valuta marjojen päälle varovasti
  3. Anna hyytyä
  4. Keitä tsufeet ja nauti!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

onnea blogisynttäreistä