11.11.2011

Keikautettu lohikakku

Isukin synttäreille tuli kokeiltua tällainen pikavoileipäkakku.
Idean löysin Ullan Unelman blogista täältä.
Ullalla vaan oli vähän eri kasausmenetelmä kuin minulla oli.

Täytteeseen en enää lähtenyt laittamaan erikseen lohta eikä se mielestäni sitä tarvinnutkaan.
Halutessaan voi sitä tietenkin laittaa.

Päällä
  • kylmäsavulohta 2 pkt
  • kurkusta tehtyjä tähtiä...twinkle twinkle little star....

Täytteessä
  • vispikermaa 1 prk
  • Crème Bonjour Savulohi-piparjuuri 1 prk
  • kurkkua kuutioituna (siemenkota otettu poies)
  • tomaattia kuutioituna (siemenet myös poies)
  • suolaa, valkopippuria

+

  • tummaa- ja vaaleata leipää
  • kasvislientä kostutukseen


Tämähän on "kasattu" samalla tyylillä kuin tehdään Charlotte Russe kakku, mutta jos jollekulle ei tämä kyseinen kakku ole tuttu niin tässäpä tulee ohjetta:

  • Aluksi vuorasin lasisen kulhon kelmulla, johon sitten aloin asettelemaan kylmäsavulohipaloja niin että ne peittävät kulhon pohjat ja reunat
  • Tämän jälkeen vuorasin lohisuikaleiden päälle vaalean leivän, jonka sitten kostutin kasvisliemellä
  • Sitten kaadoin täytettä pohjalle, sit tummaaleipää+ kostutus -> täytettä -> vaalealeipä+kostutus ja that's it.
  • Annoin voikkarin olla jääkapissa seuraavaan päivään, pieni pelko oli, että tulis lösähdysefekti kun kumoan sen lautaselle, mutta ehjänä tuo pysyi.
  • Sen jälkeen koristelu........voilà ja Bon Appétit :)



Ei kommentteja: