20.12.2011

✰ Tiramisun ja Baileys'n joulupölkky ✰

Hellou everybody, pitkästä aikaa löysin itseni keittiöstä leipomasta. 
Tällä kertaa vatkaimen ja kulhon kovan käytön jälkeen syntyi jouluhalko (Bûche de Noël), jonka ohje on kotoisin ranskanmaalta.

Alkuperäisen ohjeen nappasin Valion sivuilta täältä ja sitä sitten hieman muokkailin omaan makuun sopivaksi. 
Itse halusin lisätä tuohon ohjeeseen hieman alkomahoolia, tosin sen voi jättää pois jos haluaapi. Mietiskelin tuossa, että mitähän hilloa siihen laittaisin väliin kun mielestäni "vaatii" sen...no sittenhän se välähti, että koklataas luumumarmeladia...ja ai että! Vie kielen lisäksi myös hampaat mennessään

Kääretorttupohja
4 kananmunaa

2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta (Fazer Cacao)
1,5 tl leivinjauhetta

Tiramisutäyte
1 prk (250 ml) Flora Kuohu
1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa, Tiramisu
taloussuklaata rouhittuna
sokeria 
3 kpl liivatelehtiä (+tilkkanen kuumaa kahvia, johon sulatat liivatteet)

Hillo
1 prk  Luumumarmeladi

Kostuke
 ½-1 dl vahvaa kahvia
sokeria
loraus Bailey's kermalikööriä
                
Kuorrute
 2 prk Flora kuohu (1 prk jos et pursota)
sokeria
kaakaojauhetta (Fazer Cacao)
                
Koristeluun
kaakaojauhetta (Fazer Cacao)
rouhittua suklaata


Ja näin se syntyy....
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne varovasti muna-sokerivaahtoon. 
  2. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8 min. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille. Irrota pohjapaperi ja jäähdytä pohja.
  3. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota tällä välin kerma ja lisää tiramisurahka, rouhittu suklaa ja sokerian oman maun mukaan. Lisää pehmenneet liivatelehdet tilkkaseen kuumaa kahvia ja lisää tiramisuvaahtoon.  
  4. Roiski hieman kostuketta (ei kaikkia) kääretorttupohjaan, levitä luumumarmeladi ja tämän jälkeen tiramisuvaahto. Rullaa kääretortun tapaan ja jätä saumakohta rullan alle. Leikkaa rullan molemmista päistä palat pois niin, jotta saat päistä tasaiset.  
  5. Kostuta vielä rullattu kääretorttupohja kahvi-bailey's sekoituksella.  
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri ja kaakaojauhe. Levitä/pursota kuorrutus halon päälle. Koristele kaakaojauheella tai suklaarouheella. 
  7. Ja sit NAMSKIS!

Ei kommentteja: