14.9.2008

Kinkkuvoileipäkakku



Voileipäkakku noin 15 hengelle.

1 pkt vehnäpaahtoleipää
1 pkt ruisvuokaleipää tai Fazer Ruistoast paahtoleipää

Kinkkutäyte
250 g kinkkusuikaleita
2 prk creme fraichea
valkopippuria, mustapippuria yms...

Juustotäyte
1 pss juustoraastetta
2 prk creme fraichea
paprikaa
loraus majoneesia
valkopippuria, mustapippuria yms...

Kostutus
lihaliemi/ kasvisliemi

Kuorrutus
1prk majoneesia
1 prk tuorejuustoa (esim. pekoni-purjo tai tomaatti-basilika tai ruohosipuli)

Koristeluun
kirsikkatomaattia
kinkkua
kurkkua
tummia viinirypäleitä

  1. Sekoita keskenään täytteen 1 ainekset ja mausta mielesi mukaan. Itse laitan aina valkopippuria, mustapippuria ja aromisuolaa
  2. Sekoita seuraavaksi täytteen 2 ainekset ja mausta se taas mielesi mukaan
  3. Lämmitä vettä ja liota liha/kasvisliemi siihen
  4. Lado pohjalle ensin vaaleata leipä, kostuta liha/kasvisliemellä ja lisää kinkkutäytettä
  5. Seuraavaan kerrokseen sitten tummaa leipää, kostutus ja juustotäytettä
  6. Toista näin kunnes voileipäkakku on sopivan kokoinen
  7. Sekoita kuorrutukseen oleva majoneesi ja tuorejuusto keskenään. Ei kannata tehdä kuorruksesta liian löysää jottei se sitten valu kuorruttamisen aikana.
  8. Itse olen tottunut laittamaan sen verran että se näyttää riittävän, mutta veikkaan 300-400 g majoneesia riittävän hyvin.
  9. Kuorruta kakku ja koristele kauniiksi mielesi mukaan

Ei kommentteja: