Voileipäkakku noin 15 hengelle.
1 pkt vehnäpaahtoleipää
1 pkt ruisvuokaleipää tai Fazer Ruistoast paahtoleipää
Kinkkutäyte
250 g kinkkusuikaleita
2 prk creme fraichea
valkopippuria, mustapippuria yms...
Juustotäyte
1 pss juustoraastetta
2 prk creme fraichea
paprikaa
loraus majoneesia
valkopippuria, mustapippuria yms...
Kostutus
lihaliemi/ kasvisliemi
Kuorrutus
1prk majoneesia
1 prk tuorejuustoa (esim. pekoni-purjo tai tomaatti-basilika tai ruohosipuli)
Koristeluun
kirsikkatomaattia
kinkkua
kurkkua
tummia viinirypäleitä
- Sekoita keskenään täytteen 1 ainekset ja mausta mielesi mukaan. Itse laitan aina valkopippuria, mustapippuria ja aromisuolaa
- Sekoita seuraavaksi täytteen 2 ainekset ja mausta se taas mielesi mukaan
- Lämmitä vettä ja liota liha/kasvisliemi siihen
- Lado pohjalle ensin vaaleata leipä, kostuta liha/kasvisliemellä ja lisää kinkkutäytettä
- Seuraavaan kerrokseen sitten tummaa leipää, kostutus ja juustotäytettä
- Toista näin kunnes voileipäkakku on sopivan kokoinen
- Sekoita kuorrutukseen oleva majoneesi ja tuorejuusto keskenään. Ei kannata tehdä kuorruksesta liian löysää jottei se sitten valu kuorruttamisen aikana.
- Itse olen tottunut laittamaan sen verran että se näyttää riittävän, mutta veikkaan 300-400 g majoneesia riittävän hyvin.
- Kuorruta kakku ja koristele kauniiksi mielesi mukaan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti