14.9.2008

Lohirulla



Tämän ohjeen löysin Valion Kun kevyttä haluat-reseptivihkosesta. Hieman muutin ohjetta.
Tästä riittää noin 12 henkilölle.

9 kpl isoja paahtoleipäviipaleita


Kostutus
n. 1 dl kalaliemeä/kasvislientä

Lohitäyte & kuorrutus
250 g kylmäsavukirjolohta
1 pkt valkosipuli tuorejuustoa
1 pkt basilika-tomaatti tuorejuustoa
½ dl hienonnettua tilliä
½ dl hienonnettua ruohosipulia
loraus sitruunamehua
½-1 tl sitruunapippuria
1 sitruuna
  1. Hienonna kirjolohi ja yhdistä täytteen ainekset. Jätä lohta halutessasi koristeeksi
  2. Leikkaa paahtoleipien reunat pois ja kostuta viipaleet kevyesti kala/kasvisliemllä
  3. Aseta leivät neliön muotoon leivinpaperille (3x3 viipaletta)
  4. Levitä täytteestä vähän yli puolet leipäviipaleiden päälle. (Loput jää koristeluun)
  5. Kääri leivinpaperin avulla kääretortun näköinen tiukka rulla, kiedo tiukasti leivinpaperiin, laita pakastepusiin ja annan maustua jääkaapissa seuraavan päivään.
  6. Jos rullan pinta on kuivahtanut yön aikana niin kostuta sitä hieman.
  7. Levitä loppu täyte tasaisesti rullan pinnalle.Koristele tillillä, lohella, ruohosipulilla ja sitruunalla.

Ei kommentteja: