Tämän ohjeen löysin Valion Kun kevyttä haluat-reseptivihkosesta. Hieman muutin ohjetta.
Tästä riittää noin 12 henkilölle.
9 kpl isoja paahtoleipäviipaleita
Kostutus
n. 1 dl kalaliemeä/kasvislientä
Lohitäyte & kuorrutus
250 g kylmäsavukirjolohta
1 pkt valkosipuli tuorejuustoa
1 pkt basilika-tomaatti tuorejuustoa
½ dl hienonnettua tilliä
½ dl hienonnettua ruohosipulia
loraus sitruunamehua
½-1 tl sitruunapippuria
1 sitruuna
- Hienonna kirjolohi ja yhdistä täytteen ainekset. Jätä lohta halutessasi koristeeksi
- Leikkaa paahtoleipien reunat pois ja kostuta viipaleet kevyesti kala/kasvisliemllä
- Aseta leivät neliön muotoon leivinpaperille (3x3 viipaletta)
- Levitä täytteestä vähän yli puolet leipäviipaleiden päälle. (Loput jää koristeluun)
- Kääri leivinpaperin avulla kääretortun näköinen tiukka rulla, kiedo tiukasti leivinpaperiin, laita pakastepusiin ja annan maustua jääkaapissa seuraavan päivään.
- Jos rullan pinta on kuivahtanut yön aikana niin kostuta sitä hieman.
- Levitä loppu täyte tasaisesti rullan pinnalle.Koristele tillillä, lohella, ruohosipulilla ja sitruunalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti