28.2.2009

Kuningattaren täytekakku


Pitkästä aikaa siis kakkua pääsin vääntämään. Vuosia paukahti lisää ja pitihän sitä vähän juhlistaa kakkujen kanssa.

Tällä kertaa juhlapöytään pääsi kuningatarkakku ja kinkku-juustovoileipäkakku.
Tämä täytekakku on yksi onnistuneimpia mitä olen tehnyt, ehkä jopa Top1.

Pohja on tehty viidestä kananmunasta ja kostutin sen sulaneiden mustikoiden mehusta, jossa oli hiukan sokeria. Välissä myös moussien lisäksi ohut kerros mansikkahilloa. Itse pilkoin mansikkamousseen mansikoita vähän pienemmäksi. Kakun kuorrutin, milläpä muulla kuin vispikermalla.

Mansikkamousse
1 dl vispikermaa
100 g Valion sitruunalla maustettua rahkaa
mansikoita oman mielen mukaan
sokeria maun mukaan
3 rkl liivatejauhetta (nesteenä mansikoiden mehu)

Mustikkamousse
1 dl vispikermaa
100 g Valion sitruunalla maustettua rahkaa
mustikoita oman mielen mukaan
sokeria maun mukaan
3 rkl liivatejauhetta (nesteenä mustikoiden mehu)


Päällä
mansikoita
mustikoita
kiille hyytelösokerista (kts. ohje paketin takapuolelta)

Ei kommentteja: