13.4.2009

Pätkiskakku



Suolaisen lohikakun vastapainoksi siskoni toivoi pätkiskakkua. Ja sellaisen hän sai.

Neljän munan kakku, jossa täytteenä pätkismousse ja vanilja-sitruunamousse.
Päällä on siirtokuva-arkin avulla koristeltu valkosuklaa "levy".

Purstos on vispikermaa, johon lisäsin Fazerin "aitoa" kaakaota ja vanillinisokeria.
Vaahdotin kakun päällisiä varten 3 dl vispikermaa ja sitä jäi ylitse, joten varmaan sellanen 2,5 dl riittää tosi hyvin. Sössimisvaraa on aina hyvä hieman olla :D

Kakun kostutin maidolla, jossa vanilliinisokeria.

En laittanut kakun väliin muuta kuin mousset, koska unohdin. Väliin olisi sopinut loistavasti persikka tai hedelmäsose pilttiä. Seuraavalla kerralla en unohda ostaa :D

Pätkismousse
1 pss pätkiksiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
ripaus Fazerin kaakaota
1 liivatelehti

Vanilja-sitruunamousse
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
maun mukaa vanilliinisokeria
maun mukaan sitruunamehua
1 liivatelehti

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kelpasko nää kuvat?

Mint Chocolate kirjoitti...

Kivan näköisiä kakkuja tuli!Oliko helppo liekata toi pinta, vai lähtikö se lohkeamaan? Pitäs kyllä itekki joskus kokeilla tota hyydytettyä voileipäkakkua! Oli varmaan tosi hyvää.

Katja kirjoitti...

Kiitos, tämäkin on hieno :) joo lisäilen toki! Joo päätin sit iteki tehä blogin ni ei tartte tonne galleriaan laittaa :D

mirka kirjoitti...

vau mambo!! ihana herkkukakku, minulle kans!!