22.5.2009

Vadelmainen ristiäiskakku



Ensimmäinen ristiäiskakkuni. Onneksi kakusta ei toivottu mitään fantasia-tyylistä vaan ihan normaali täytekakku. Kun nuo perinteiset onnistuvat paremmin kuin erikoiset kakut.
Ruusut
ovat marsipaania, joissa kultaista ja norsunluunvalkoista tomua. Ja lisänä sokerihelmiä.

Täyte

5 dl Flora vispiä
200 g Vanilja tuorejuustotyyppistä kasvisrasvaa, Sunnuntai

n. 250 g pakastevadelmia (soseutettu ja paseerattu)
sokeria maun mukaan

maun mukaan mansikkahilloa (minulla ei ollut jääkapissa vadelmahilloa)
0,5 dl vadelmien "sulamislientä" (liivatteisiin)
6 liivatetta


Väliin laitoin myös Kuningatar Pilttiä


Kiille
250 g pakastevadelmia
1,5 dl hyytelösokeria
1,5 dl vettä (hyytelösokeriin, kts. valmistus purkin kyljestä)

3 kommenttia:

Mint Chocolate kirjoitti...

Tästä tuli kaunis kakku! Hienosti tehty noi pursotuksetkin! Mites sen kostutuksen kanssa meni?

Mint Chocolate kirjoitti...

No hyvä!

Mint Chocolate kirjoitti...

En tiiä ootko käyny kurkkaa mun blogia, mut tein turkinpippureista ja tummasta suklaasta juustokakun. Tää on kyl maku asia, mut musta ne toimi tosi hyvin yhessä! Mä ainakin tykkäsin :P Tuli vaan mieleen, kun just sanoit et hyi hitto mikä yhdistelmä :D